Murat Araç dosyasına ‘gizlilik’ kararı konuldu

kategori:

Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün 3’üncü katından atlayarak “İntihar etti” denilen Murat Araç’ın dosyasına gizlilik kararı getirildi. Aile avukatı Hadi Cin, son anda getirilen yasağın emniyet baskısı olduğunu söyledi.

Antalya Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında bulunduğu 15 Aralık 2017 tarihinde karakolun “3’üncü katından atlayarak intihar etti” denilen 19 yaşındaki Murat Araç’ın dosyasına gizlilik kararı getirildi. Adli Tıp Kurumu’ndan çıkan otopsi raporu ve diğer delilleri almaya giden ailenin avukatı Hadi Cin, Gazipaşa Savcılığı’nın dosyaya “gizlilik kararı” talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi’ne gönderildiğini ve kısıtlılık kararı getirildiğini öğrendiklerini, söyledi.

Adli Tıp Raporu’nun dışındaki diğer belgeler, kamera kayıtları, fotoğraflar, telsiz görüşmelerinin dosyaya celp edildiğini ancak “gizlilik kararı”ndan dolayı ulaşamadıklarını ifade eden avukat Cin, savcının olayı ihmal boyutuyla değerlendirip davayı da bu temel üzerine açmayı düşündüğünü aktardı.

Dosyaya gizlilik kararının son anda alındığını belirten Cin, “Biz dosyayı görmeye gittiğimiz an dosya Sulh Ceza’ya gönderildi ve gizlilik kararı alındı. Şeffaf olmaktan niye kaçınırsın, neyi saklarsın. Bırak dosyayı görelim. O telaştan sonra ben işin içinde bir bit yeniği olduğunu düşündüm. Savcıların bir dosyada gizlilik kararı verilip, verilmemesi ile ilgili kanaatleri suç meydana geldiğinde ilk verilerle zaten anlaşılır” dedi.

Adli Tıp Raporu’nda da şüpheler olduğunu ifade eden Cin, “Murat kafa üstü çakılmış. Bir insan ‘intihar’ için balıklama mı atlar? Yani 3’üncü kattan atlama niyeti olan gerçekten de ‘intihar’ olduğunu varsayalım; İnsan balıklama mı atlar? İkincisi bu genç, acaba kötü muameleden mi kaçtı?” sesi.

Adli Tıp Raporu’nda yer alan ve vücudunda oluşan ekimoz ve lezyon konusunda da raporun yeterli olmadığına dikkat çeken Cin, şöyle dedi: “Yani düşmeye bağlı gelişecek lezyonlar ve onların olduğu saat itibariyle otopsi yapılan saatten geriye dönük ne kadar sürede bunların oluştuğunun tespit edilmesi gerekiyordu. Elde ve diğer yerlerde oluşan lezyonların hangi saat, ne zaman gerçekleştiği tespitlerine yer verilmesi gerekir. Yetersiz bir rapor. Şüpheler giderilmiş değil. Yeterli bir araştırma yapılıp, yapılmadığını savcılık işlemi bittikten sonra görebiliriz.” (Kaynak: Mezopotamya Ajansı)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir