Ulaştırma Bakanı tarafından projenin kesin güzergahını 15 Ocak 2018 tarihinde yaptığı basın açıklaması ile duyurmuştu. Açıklamanın ertesi günü, Katar’da düzenlenen fuarda inşaat şirketleri güzergah yakınındaki arsalarını pazarladı. Gazete Habertürk’ten Erdem Aktürk’ün haberine göre, Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Bizim de o bölgede yatırımlarımız var. Artaş İnşaat’ın yanı sıra Emlak Pazarlama ile kurulmuş Öztaş ve Biocity gibi şirketlerimizin yaklaşık 400-500 dönüme yakın Kanal İstanbul’a komşu Resneli’de arazilerimiz var. Kanalın şekillenmesine bağlı olarak buradaki yatırımlarımızı hareketlendireceğiz” dedi.
Emlak Konut GYO’nun Kanal İstanbul çevresindeki arsalarıyla ilgili bir sunum yaptıklarını anlatan Emlak Konut GYO Başkanı Ertan Yetim, “Katar’ın Emlak Konut ölçeğindeki şirketi ile Kanal İstanbul civarındaki 4.6 milyon metrekarelik arsalarımızda neler yapabileceğimizi konuştuk. Eğer isterlerse bu arsalarda hasılat paylaşımı modeliyle ortak projeler yapabiliriz” dedi.
2011 yılı Genel Seçimlerinde çılgın proje olarak ortaya atılan ancak bugüne kadar resmi adım atılmamış olan Kanal projesinin Çevrsel Etki Değerlendirmesi için 21 Aralık 2017 tarihinde halkın katılım toplantısı yapılacağı duyurulmuş ancak ÇED başvuru dosyası ve ilan ortadan kaybolmuştu. (Kaynak: Kuzey Ormanları)
Bir yanıt yazın