Endonezya’da 1 Mayıs’tan beri gözaltında tutulan anarşistler için dayanışma çağrısı

kategori:

Endonezya’da gerçekleştirilen 1 Mayıs eylemleri sırasında ve sonrasında gözaltına alınan, bazıları hala polis merkezinde gözaltında tutulan anarşistler için uluslararası dayanışma çağrısı yapıldı.

Freedom News’in haberine göre geçtiğimiz 1 Mayıs eylemleri sırasında ve sonrasında gözaltına alınan 69 kişiden önemli bir bölümü,  aradan iki aydan uzun bir süre geçmesine rağmen haklarında herhangi bir dava olmaksızın polis merkezinde tutuluyor. Anarşistlerin 29 Haziran’da Sleman bölgesinde bulunan Cebongan Hapishanesi’ne sevk edilmesi gerekirken bunun gerçekleşmediği ve halen Yogyakarta polis merkezinde tutuldukları öğrenildi. Savcılık sevk işleminin 30 Temmuz’a ertelendiğini açıkladı.

Anarşist tutsakların işkence gördükleri, tecrit altında oldukları ve avukatlarıyla görüşme haklarının kısıtlandığı belirtildi. Palang Hitam Indonesia (Endonezya Kara Haçı) tarafından tutsak anarşistlerle uluslararası dayanışma çağrısı yapıldı.

Bu sene Endonezya’nın farklı şehirlerinde gerçekleştirilen 1 Mayıs eylemlerinde anarşistlerin kitlesel katılımı dikkat çekmişti. 1 Mayıs’ta Başkent Cakarta’nın yanısıra Bandung, Surabaya ve Jogja’da gerçekleşen eylemlerdeki anarşist kortejlere katılanların sayısı binleri bulmuştu.

Dünyanın dört bir yanında 1 Mayıs: Özgürlük ve direnişin bayrağı yükseliyor


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir