Soma katliamı davasında karar açıklandı: ‘Adalet’ katilleri korudu

kategori:

Soma’da 13 Mayıs 2014’te 301 işçinin yaşamını yitirdiği katliamla ilgili açılan davada karar açıklandı. Kararın Pazartesi günü açıklanması beklenirken, duruşma bir heyet üyesinin rahatsızlığı gerekçe gösterilerek bugüne (Çarşamba) ertelenmişti.

İdari ve siyasal hiçbir sorumlunun yargılanmadığı davada verilen cezaların düşüklüğü ve  Soma Holding patronu Alp Gürkan dahil 37 kişinin beraat etmesi mağdur avukatları ve işçi yakınlarını isyan ettirdi.

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’ın 15 yıl, Genel Müdür Ramazan Doğru’nun 22 yıl 6 ay, İşletme Müdürü Akın Çelik’in 22 yıl 6 ay, İsmail Adalı’nın 22 yıl 6 ay, Ertan Ersoy’un 22 yıl 6 ay, Teknik Nezaretçi Ertan Ersoy’un 18 yıl 9 ay, hapis cezası ile cezalandırılmalarına ve tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Soma Kömürleri A.Ş. Holding Başkanı Alp Gürkan ve birçok sorumlu hakkında ise beraat kararı verildi.

Kararı duyunca fenalașan madenci aileleri ambulanslara alındı. Cezaların taksirden verilmesi nedeniyle avukatlar, “Karar heyetinize aittir, biz ailelerin yanındayız” diyerek ailelerin bulunduğu alana geçti. Aileler heyete tepki gösterirken heyet salonu terk etti. Ailelerin bir kısmı da durușma salonunun dıșına çıkarak “301 kișiyi öldürdüler bunlar. Çocuklarımızın Azraillerine bu kadar ceza veriyorlar” diyerek duruma isyan etti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir