İstanbul’da 4 kardeş intihar etti: Sebep depresyon değil kapitalizm

kategori:

İşsizliğin giderek arttığı ve her gün yeni zamların açıklandığı bir dönemde İstanbul Fatih’te bir evde 2’si kadın 4 kardeşin intiharı sosyal medyanın gündemine oturdu. 4 kardeşin çok sayıda anti depresan içerek intihar ettiğinin öğrenilmesi sonrası ana akım medyada yaşamını yitirenlerin akıl sağlığı ile ilgili spekülasyonlar yapıldı.

Aynı evde yaşamına son veren 48 yaşındaki Cüneyt Yetişkin, 54 yaşındaki Oya Yetişkin, 60 yaşındaki Kamuran Yetişkin ve 56 yaşındaki Yaşar Yetişkin’i tanıyan kişiler ise onları”Çok güzel insanlar” olarak tanımlarken ekonomik durumlarının kötü olduğunu belirtti.

İstanbul’un Fatih ilçesinde, kapısına “Dikkat siyanür var, polisi arayın, içeri girmeyin” notu asılmış evde cesetleri bulunan 4 kardeşin kesin ölüm nedeninin otopsi sonrası anlaşılacağı belirtilse de yaşadıkları yoksulluğun bu olayın asıl nedeni olduğu anlaşılıyor.

Anne-babalarının ölümünün ardından yüklü miktarda borç kaldığı öğrenilen kardeşlerin bu nedenle bir süredir sıkıntıda oldukları ifade edildi. Öte yandan olayın ardından basın mensuplarına açıklama yapan mahalle bakkalı Yusuf Deniz, kardeşlerden müzik öğretmeni olan Oya Yetişkin’i en son Cumartesi günü gördüğünü ve Yetişkin’in kendisine maaşına haciz konduğunu söylediğini belirtti.

Mahalle esnafı Yusuf Deniz, “Çok güzel insanlardır. Parasızlıktan böyle bir şey yaptılar. Maaşınıza haciz koyulursa, bakkala borcunuz olursa, kirayı veremezseniz ne olur?” açıklamasında bulundu.

Öte yandan cenazeler Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldıktan sonra polisin ayrılmasının ardından 4 kardeşin evine giden BEDAŞ ekipleri 607,16 liralık elektrik faturasının 2 aydır ödenmediği gerekçesiyle elektrikleri kesti.

Bu yaşananlar Şili’de devam eden isyan dalgası sırasında yazılan duvar yazısını doğruluyor. Yaşadığımız depresyon değil kapitalizm.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir