Ankara’da HDP’lilerin kayyum protestosuna polis yine saldırdı

kategori:

Ankara’da dün yapılan kayyum protestosuna yönelik polisin müdahalesini ve gözaltıları kınamak isteyen HDP’lilerin açıklaması polis tarafından ikinci kez engellendi.

HDP Ankara İl Örgütü binasında bir araya gelen partililer basın açıklama yapmak istedi. Açıklamaya HDP milletvekilleri Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Kemal Peköz ile Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Parti Meclisi (PM) üyelerinin yanı sıra kentteki demokratik kitle örgütleri de katıldı.

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) haberine göre, açıklamaya saatler kala polis binanın kapısına araçlar ile bariyerler kurdu, bölgeye girişleri engelledi. Polislerle yapılan görüşmeler sonucunda, sosyal mesafe gerekçesiyle sadece HDP’li vekiller ve il eş başkanlarının açıklama yapmasına izin verildi.

HDP Milletvekili Kemal Peköz’ün konuşması sırasında polis aracının çalıştırılarak, konuşmanın duyulmasının engellenmesine tepki gösteren partililer, aracın durdurulmasını istedi. Konuşmasına kaldığı yerden devam eden Peköz, “Mezarlıklarımıza saldırıyorlar, kayyım atıyorlar, Türk bayrağı asıyorlar. Siirt başka ülkenin toprağımı, işgalden mi kurtuldu? Partimiz üzerinde çirkin suçlamalar var ama hiç biri için delil gösteremiyorlar. Algıyı basınla yapıyorlar. Çamur önce sizin elinize yapışır, biz diz çökmedik, çökmeyeceğiz. Bunu böyle bilin” dedi.

Peköz’ün ardından HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu konuşmaya başladığı sırada polis aracı yeniden çalıştırılınca, Gergerlioğlu, “Milletin sesini bastırmaya çalışmak ilkelliktir. Lütfen arabanın kontağını kapatın” diyerek tepki gösterdi.

Bunun üzerine Gergerlioğlu’nun üzerine yürüyen polisler, “Konuşmanı derhal bitir” diyerek milletvekilleri ve il eş başkanlarına saldırdı. Gergerlioğlu ve Peköz ile HDP Ankara İl Eşbaşkanı Vezir Coşkun Parlak, polisler tarafından darp edildi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir