Avukat Ebru Timtik’in cenazesi polis saldırılarına rağmen yüzlerce kişi tarafından defnedildi

kategori:

Adil yargılanma talebiyle cezaevinde başlattığı ve zorla kaldırıldığı hastanede sürdürdüğü ölüm orucunun 238. gününde hayatını kaybeden Avukat Ebru Timtik için bugün ilk anma töreni üyesi olduğu İstanbul Barosu önünde gerçekleştirildi. Anmada “Ebru Timtik ölümsüzdür”, “Katil devlet hesap verecek”, “Aytaç Ünsal onurumuzdur” sloganları atıldı.

İstanbul Barosu ününde yapılacak töreni engellemek isteyen polis, Timtik’in cenazesi Adli Tıp Kurumu (ATK) önünden kaçırıp Gazi Cemevi’ne götürdü. Adli Tıp Kurumu önünde duruma tepki gösteren gruba da polis biber gazı ile saldırdı, dört kişi gözaltına alındı. Bu sırada basın mensuplarına da saldıran polisler, darp edip görüntü almalarını engellemek istedi.

Cenazenin götürüleceği cemevi ve Gazi Mezarlığı ise polis tarafından ablukaya alındı. Gazi Cemevi’nde yapılan konuşmaların ardından grubun mezarlığa yürümeye hazırlandığı esnada Timtik’in cenazesi polis tarafından yeniden kaçırıldı. Cenazeye katılımları engellemeye çalışan polis, yapılmak istenen yürüyüşe de biber gazı ve plastik mermi ile saldırdı. Timtik’in cenazesi abluka altındaki mezarlığa polis araçları eşliğinde götürdü.

Polisin engellemesine rağmen yüzlerce kişi ara sokaklardan Gazi mezarlığına ulaştı. Avukat Ebru Timtik’in cenazesi kadın meslektaşlarının omuzunda taşınarak “Devrimci avukatlar onurumuzdur” , “Ebru Timtik Ölümsüzdür”, “Katil Devlet Hesap Verecek.” “Aytaç Ünsal onurumuzdur sloganları eşliğinde defnedildi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir