Kolombiya’da polis cinayeti sonrası başlayan eylemlerde en az 9 kişi yaşamını yitirdi

kategori:

Kolombiya’nın başkenti Bogota’da Çarşamba sabaha saatlerinde 46 yaşındaki Javier Ordonez’in, polis tarafından katledilmesi sonrası eylemler patlak verdi. Polisin yere yatırıp üzerinde defalarca şok tabancası kullandığı Ordonez’in hayatını kaybetmesi üzerine başlayan eylemlerde şu ana kadar en az 9 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Yerel medyaya yansıyan haberlere göre polis, “sosyal mesafe kurallarına aykırı şekilde” arkadaşlarıyla birlikte içki içtiği gerekçesiyle Ordonez’i gözaltına almak için yere yatırdı ve bu esnada şok tabancasını defalarca üzerinde kullandı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde Ordonez’in birçok kez “Boğuluyorum” diye polise seslendiği ve yardım istediği görülüyor. Polis şiddeti sonrası arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılan Ordonez, burada yaşamını yitirdi.

Görüntünün sosyal medyaya yansıması sonrasında ülkenin farklı kentlerinde binlerce kişi sokağa çıktı. Eylemciler bazı bölgelerde polis merkezlerini ateşe verdi. Eylemlerde şu ana kadar 5’i vurularak olmak üzere en az 9 kişinin hayatını kaybettiği, 248 kişinin ise yaralandığı açıklandı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir