Brezilya’da Joao Alberto Silveira Freitas isimli siyahinin öldürülmesi sonrasında başlayan eylemler sürüyor

kategori:

Brezilya’nın Porto Alegre şehrinde Joao Alberto Silveira Freitas isimli bir siyahinin Carrefour mağazasının güvenlik görevlileri tarafından dövülerek öldürülmesi sonrası başlayan eylemler haftasonu devam etti.

Cumartesi ve Pazar günlerinde Brezilya’nın bir çok yerinde ırkçılığa karşı eylemler gerçekleştirildi. Rio de Janeiro, Salvador de Bahia ve Santos’un aralarında olduğu kentlerde yüzlerce kişinin katıldığı eylemlerde yine Carefour mağazalarını hedef alındı. “Katil Carefour”, “Siyahların Hayatı Önemlidir” sloganlarının atıldığı eylemlerde çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Joao Alberto Silveira Freitas’ın cenaze töreni ise Cumartesi günü Porto Alegre’de gerçekleştirildi. On binlerce kişinin katıldığı yürüyüşün ardından Freitas’ın cenazesi São João Belediye Mezarlığı’na defnedildi.

19 Kasım’da Porto Alegre’de Carefour mağazası görevlileri Joao Alberto Silveira Freitas isimli siyahiyi vahşice dövrek öldürmüş, olaya ilişkin görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından ırkçılık karşıtı eylemler başlamıştı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir