Basel’de devletin antifaşistlere dönük saldırılarına karşı binlerce kişi sokağa çıktı

kategori:

İsviçre’nin Basel şehrinde, yaklaşık iki yıl önce faşist örgütlenmelere karşı düzenlenen yürüyüşe katıldıkları için binlerce franka varan para cezasına çarptırılan ve haklarında dava açılan antifaşistlerle dayanışmak için düzenlenen eyleme binlerce kişi katıldı.

Kızıl Bayrak’ın haberine göre dün (28 Kasım) Basel’in Tiyatro Meydanı’nda (Theaterplatz) bir araya geldi. Burada yapılan konuşma ve atılan sloganların ardından 3 bini aşkın kitle yürüyüş için Basel’in en kalabalık caddelerinden geçerek, bitiş yeri olan Messeplatz meydanına doğru harekete geçti.

Kolluk güçlerinin yoğun abluka altına aldığı eylemin bitiş yerinin yakınında, eylemciler polisin kısa tacizine maruz kaldı. Kitlenin kalabalık olması ve kararlı duruşu karşısında polis geri adım atmak zorunda kaldı.

Anti-faşistlere yönelik davaların sürdüğü hatırlatılan açıklamada, faşist neo-Nazi çetelerinin devlet tarafından kollanmaya devam edildiği belirtildi. Eylem, faşist çeteler korunup kollandığı sürece mücadelenin devam edeceği vurgusuyla sona erdi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir