ÇHD, yazar İbrahim Çolak’ın, hakkındaki taciz ifşaları sonrasında intiharı nedeniyle hedef gösterilen kadın avukatla dayanışma mesajı yayınladı

kategori:

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Komisyonu, sosyal medyada yer alan paylaşımlarda tacizle suçlanan yazar İbrahim Çolak’ın intiharından sonra hedef gösterilen kadın avukatla dayanışma mesajı yayınladı.

İfşa edilen faillerden birinin intihar etmesi sonucu, ifşayı gerçekleştiren kadınların ve bu kadınlar şahsında etkili bir mücadele aracının itibarsız hale getirilmeye ve kriminalize edilmeye çalışıldığının ifade edildiği açıklamada “Bilgi kirliliği ve manipülasyon ile genç bir kadın hedefe konulmak istenmektedir.” denildi.

Açıklamada “… hedefe koyduğunuz meslektaşımız yalnız değildir! Kendisi ile her anlamda ve her platformda dayanışma içerisinde olacağız ve faile ait bir eylemin sorumluluğunun O`na ve kadın mücadelesine yıkılmasına asla izin vermeyeceğiz. Bugün erkeklerin birçoğunun uykularını kaçıran mücadele, bizim mücadelemizdir.” ifadeleri yer aldı.

Edebiyat dünyasından kadınların yazar Hasan Ali Toptaş’ın tacizine uğradıklarını açıklaması sonrasında, sosyal medyada tanınmış bir çok erkeğin tacizlerinin ifşa edildiği bir kampanya başlamıştı. Hakkında taciz suçlamaları bulunanlardan biri olan İhtiyar Kitapevi’nin sahibi ve yazar İbrahim Çolak, sosyal medyada suçlamaları kabul eden mesajlar yazdıktan sonra intihar etmişti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir