Boğaziçi Üniversitesi’nde saldırı ve direniş: 100’ü aşkın öğrenci gözaltına alındı, Melih Bulu polis eşliğinde rektörlükten kaçtı

kategori:

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin iki arkadaşları hakkında tutuklama, iki arkadaşları hakkında ise ev hapsi kararı verilmesi sonrasında bugün Güney Kampüsü kapısında gerçekleştirmek istediği eylem polis saldırılarıyla engellendi. Saldırılara rağmen farklı üniversitelerden gelen öğrencilerin de desteğiyle gün boyu direniş sürdü.

Bugün saat 17.00’de gerçekleştirilecek eylem öncesi İstanbul Valiliği tarafından Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinde 5 Şubat’a kadar eylem yasağının süreceği açıklaması yapılırken, Boğaziçi Üniversitesi çevresine polis yığınağı yapıldı.

Öğlen saatlerinde ise Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim görevlileri, günlerdir olduğu gibi bugün de, Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasını rektörlük binasına sırtlarını dönerek protesto etti.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin çağrısıyla üniversitenin güney kampüsünde gerçekleşecek eylem için Etiler’de toplanan öğrencilere polis saldırdı. Boğaziçi Üniversitesi içinde bir araya gelen yüzlerce öğrencinin ise kampüsten çıkışı polisler tarafından engellendi.

Engellemelerin ve polis saldırılarının arından Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri polis ablukasına ve arkadaşlarının gözaltına alınmasına karşı rektörlük binası önünde nöbet eylemine başladı. Kampüs dışında basın açıklaması yapmalarına izin verilmesini ve gözaltına alınan arkdaşlarının serbest bırakılmasını talep eden öğrenciler, hiçbir öğrencinin gözaltına alınmayacağı sözünü veren Melih Bulu’nun istifa etmesini istedi. 

Polis saldırılarının ardından Bebek’te eylem gerçekleştiren öğrencilere de polis saldırdı, en az 30 öğrenci gözaltına alındı. İzmir’de de, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışmak için Alsancak ÖSYM önünde gerçekleştirilmek istenen eyleme polis saldırdı. Saldırıda çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

Akşam 21.30 civarında ise yüzlerce polis kampüs içerisine girerek eylemlerini sürdüren öğrencilere saldırıd. Saldırlarda çok sayıda öğrenci gözaltına alındı ve yaralandı.Saldırıda gözaltına alınan Anarşist Gençlik’ten bir öğrencinin çenesi kırılırken, biri ise başına aldığı cop darbeleri sebebiyle beyin cerrahisine sevk edildi.

Eylemler sonrasında rektör Melih Bulu, yüzlerce çevik kuvvet polisi ve ÖGB’nin kurduğu koridorun arasından geçerek rektörlük binasından çıkarak okuldan ayrıldı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir