Çiftçiler yeni tarım yasalarına karşı Hindistan genelinde yolları trafiğe kapattı

kategori:

Hindistan’da tarımsal üretimi ticarileştiren ve destekleri kaldıran üç yasaya karşı çiftçilerin eylemleri yaklaşık iki buçuk aydır aralıksız devam ediyor.

Dün (6 Şubat) binlerce çiftçi Hindistan genelinde 15 bölgedeki 33 kara yolunu trafiğe kapattı. Eylem süresince Yeni Delhi ve çevresine polis tarafından yığınak yapılırken, eylem nedeniyle 3 saat boyunca başkente geliş ve gidiş yollarında trafik neredeyse tümüyle durdu. Tarım yasalarına karşı pankartlar ve bayraklar taşıyan eylemciler yolları kapatmak için traktörler ve kamyonlarını da kullandılar.

26 Kasım’da gerçekleşen ve ülke çapında 250 milyon işçi ve çiftçinin katıldığı genel grevle birlikte başlayan eylemler aralıksız devam ediyor. 26 Ocak’ta Yeni Delhi’de onbinlerce çiftçi tarafından tarım yasasına karşı büyük bir Traktör Yürüyüşü düzenmiş, polis ve eylemciler arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.

Çiftliler ve hükümet arasında gerçekleşen görüşmelerde ise bugüne kadar bir anlaşmaya varılamadı. Hükümetin kanunları 18 aylığına askıya alma teklifi de çiftçiler tarafından reddedilmişti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir