Yunanistan’da polis şiddeti ve devlet baskısına karşı öfke büyüyor: Sintagma Meydanı’nda gerçekleşen eyleme binlerce kişi katıldı

kategori:

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın güneydoğusundaki Nea Simirna’da polisin, geçtiğimiz Pazar günü pandemi önlemleri bahanesiyle insanlara vahşice saldırdığı görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasından sonra başlayan eylemler sürüyor.

Perşembe günü, artan polis şiddetine ve devlet baskısına karşı Atina’nın merkezinde eylem gerçekleştirildi. Yunanistan Parlamentosu’nun karşısında bulunan Sintagma Meydanı’nda gerçekleşen eyleme binlerce kişi katıldı.

Eylemde “Direnmezsek, sadece işe gitmek için evlerimizden çıkmamıza izin verilecek”, “Polisler TV Neo-Naziler, tüm pislikler birlikte çalışıyor”, “Yunan polisi, muhbirler, katiller ve işkencecilerin Yunanistan’ı” şeklinde sloganlar atıldı. Eylemde ayrıca, açlık grevinin 51. gününde olan 17 Kasım Devrimci Örgütü tutsağı Dimitris Koufodinas’la dayanışma mesajları da verildi.

Atina’nın güneydoğusunda bulunan Nea Simirna’da geçtiğimiz Pazar günü polisin bir parkta pandemi önlemleri bahanesiyle insanlara vahşice saldırması ve bir gence yönelik vahşetine ilikin görüntülerin yayınlanması öfke patlamasına neden olmuştu. Pazartesi günü Nea Smirni Meydanı’nda yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı eylemde polis ve eylemciler arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı. Polis şiddetine karşı eylemler hafta boyunca Yunanistan’ın çeşitli şehirlerinde devam etti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir