Migros depo işçilerinin patron Tuncay Özilhan’ın villası önünde yapmak istediği eyleme polis saldırdı

kategori:

DGD-Sen’e üye oldukları için ücretsiz izne çıkarılan, daha sonra da Kod-29 gerekçe gösterilerek işten atılan Migros depo işçileri, 94 gündür hakları için direniş yapıyor.

Bugün Migros depo işçilerinin ve dayanışmak için gelenler patron Tuncay Özilhan’ın İstanbul Beykoz’daki villası önünde yapmak istediği eyleme polis saldırdı. İşçiler polis saldırısına “Özilhan İşçiye hesap verecek.” sloganıyla direndi. Polisin darp ederek gözaltına aldığı işçiler “Bizden çaldığınız her şeyi alacağız. Korkun, yine geleceğiz.” diye haykırdı.

Saldırı sonucu, aralarında Migros işçilerine destek için gelenlerin de olduğu 36 kişi gözaltına alındı. Patron Tuncay Özilhan’ın villasını korumakla görevlendirilmiş polisler gözaltına alınanlara yönelik şiddeti, gözaltı aracında ve sağlık kontrolüne götürülmeleri esnasında da sürdürüyor. Gözaltına alınanlar daha sonra Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Gözaltına alınan 10 işçi Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünün ardından serbest bırakılırken, 26 işçinin işlemleri sürüyor. Polis saldırısı sonrasında sosyal medyada #MigrosBoykot etiketiyle boykot çağrısı başladı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir