Dünyanın dört bir yanında Filistin halkıyla dayanışma eylemleri

kategori:

İsrail devletinin Filistin halkına dönük saldırıları devam ederken dünyanın birçok yerinde dayanışma eylemleri gerçekleştirildi.

Londra’da, üzerinde “Gazze Bombardımanını Durdurun”, “Etnik temizliğe son verin” ve “Terörist İsrail” yazılı pankart ve dövizler taşıyan binlerce kişi “Özgür Filistin” sloganları attı. Başkent’teki Hyde Park yakınındaki Marble Arch’ta toplanan eylemciler İsrail Büyükelçiliği’ne yürüdü.

Fransa’da da başkent Paris başta olmak üzere 15 kentte “Filistinlilerle dayanışma” eylemleri gerçekleştirildi. Paris’te hükümetin yasaklama kararına rağmen binlerce kişi “Katil İsrail”, “Hepimiz Gazze’nin çocuklarıyız” sloganlarıyla yürüyüş gerçekleştirdi. Yasağa rağmen sokağa çıkan eylemcilere yönelik polis saldırısı sonrasında çatışma çıktı.

İspanya’nın başkenti Madrid’de de yaklaşık binlerce kişi, şehir merkezindeki Puerta del Sol meydanına yürüdü. Eylemde sık sık “Katil İsrail” ve “Bu bir savaş değil, soykırım,” şeklinde sloganlar atıldı.

Dublin’de de binlerce kişi Filistin halkıyla dayanışmak için Ha’penny Köprüsü çevresinde toplandı. Eylemciler buradan “Özgür Filistin” sloganıyla Ballsbridge’deki Pembroke Yolu üzerindeki İsrail Büyükelçiliği’ne yürüdü.

Almanya’nın başkenti Berlin’de binlerce kişi Filistin halkıyla dayanışmak için Kreuzberg’teki Kottbusser Tor Meydanı’nda toplandı. “Filistin’e özgürlük”, “AB utan” yazılı döviz ve pankartlar taşıyan eylemciler Neukölln belediye binasına kadar yürüdü.

ABD’nin birçok eyaletinde de Filistin halkıyla dayanışmak için binlerce kişinin katıldığı eylemler gerçekleştirildi. New York’ta 42. Caddeyi trafiğe kapatan eylemciler “Gazze Saldırı Altında”, “Özgür Filistin” sloganları ile yürüyüş gerçekleştirdi.

Avusturalya’nın Sidney ve Melbourne şehirlerinde de Filistin halkıyla dayanışma eylemleri gerçekleştirildi. Melbourne’de “İşgali durdurun” yazılı dövizler taşıyan eylemciler “Özgür Filistin” sloganıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

İsviçre’nin Basel kantonunda da antifaşist grupların çağrısıyla Filistin halkıyla dayanışma eylemi düzenlendi. Eylemde Filistin halkıyla dayanışmanın çağrısı yapıldı.

Yunanistan’ın Selanik ve Atina kentlerinde de Filistin halkıyla dayanışma eylemleri gerçekleştirildi. Atina’da İsrail Büyükelçiliği’ne gerçekleştirilmek istenen yürüyüşe polis tazyikli su ve biber gazı saldırdı. Saldırıda en az 5 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)’e bağlı sendikalar İsrail Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada Filistin halkı ile dayanışma çağrısı yapıldı. Birleşik Gençlik Meclisleri üyeleri de İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş.’nin İstanbul Bağcılar’da bulunan binasının önüne giderek, Filistin halkına saldırılarını sürdüren İsrail ile ekonomik ilişkilerin kesilmesi talebiyle eylem gerçekleştirdi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir