Kolombiya’da eylemler ikinci ayında aralıksız devam ediyor

kategori:

Kolombiya’da ikinci ayına giren eylemler herkes için temel gelir, gençler için imkanlar yaratılması ve polis şiddetine son verilmesi gibi taleplerle aralıksız devam ediyor.

Hükümet ve Ulusal Grev Komitesi arasında Salı günü gerçekleşen görüşmelerin tıkanması sonrasında dün de (2 Haziran) ülkenin dört bir yanında binlerce kişi sokaklara çıktı. Ülkenin merkezi noktalarındaki mitinglerin yanı sıra, çeşitli güzergahlarda yol blokaj eylemleri gerçekleştirildi.

Eylemlerin başladığı 28 Nisan’dan bu yana en kitlesel ve militan gösterilerin gerçekleştiği Cali’de dün de on binlerce kişi bir araya geldi. Bazı noktalarda polis saldırılarının ardından polis ve eylemciler arasında çatışma yaşandı, çok sayıda kişi yaralandı ve gözaltına alındı. Başkent Bogota’da da binlerce kişi farklı noktalarda bir araya gelerek hükümetin müzakereleri tıkamasını protesto etti ve taleplerini dile getirdi.

Geçen hafta, hükümet ve komite arasında detayları açıklanmayan bir ön anlaşmaya varıldığı açıklanmış ancak hükümet blokaj eylemlerinin kınanması şartını öne sürerek nihai anlaşmayı imzalamamıştı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir