Kadın cinayetlerine karşı kadınlar Kadıköy’de bir araya geldi: Hayatlarımız için isyandayız

kategori:

Azra Gülendam Haytaoğlu, Esra Hankulu ve Emine Gökkız’ın katledilmesini protesto eden İstanbul Sözleşmesini Uygula Kampanya Grubu, son günlerde artan kadın cinayetlerine karşı, Kadıköy Rıhtım Meydanı’nda bir araya geldi.

“Kadınlar katledilirken bu devlet İstanbul Sözleşmesin’den çekildi, Hayatlarımız için isyandayız” pankartı açan kadınlar, “Fail erkek devlettir” ve “Yasta değil, isyandayız” yazılı dövizler taşıdı. Eylem boyunca kadınlar sık sık, “Jin, jiyan, azadi”, “Katledilen kadınlar isyanımızdır”, “Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz” ve “Kadın cinayetleri politiktir” sloganları attı.

İstanbul Sözleşmesini İmzala Kampanya Grubu adına açıklama yapılan açıklamada yaşanan kadın cinayetlerinde yargı ve kolluğun etkin soruşturma yürütmediğine dikkat çekildi. Açıklama “Hayatlarımız için, haklarımız için isyandayız. Bizler bir kişi daha eksilmeyene dek sokaklarda olmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz.” ifadeleriyle son buldu.

Açıklamanın ardından Süreya Operası’na kadar yürümek isteyen kadınlar, sokak aralarında polis engeliyle karşılaştı. Engelleme girişimlerine rağmen kadınlar slogan atarak, Kalkedon Meydanı’na kadar yürüdü. Kadınlar Kalkedon Meydanı’nda dağılmaya hazırlanırken polisler, soyismi öğrenilemeyen Esra isminde bir kadını gözaltına aldı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir