Ölüm orucundaki avukatların tahliye edilmesi talebiyle yapılan eyleme polis saldırdı

kategori:

Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu, adil yargılama talebiyle ölüm orucunda olan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın durumuna dikkat çekmek amacıyla Timtik’in tutulduğu Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

“Adalet sağlansın Ebru ve Aytaç yaşasın” pankartının açıldığı açıklamada sık sık “Ebru, Aytaç yaşasın” ve “Ebru, Aytaç onurumuzdur” sloganları atıldı.

Okunan açıklamada avukat Ebru Timtik’in 25 gündür Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’nde zorla tutulduğunu belirtildi, Açıklamada “Ebru’nun durumu kritik aşamayı da aşmış bulunuyor. Onları hastane hücrelerinden ancak dayanışmayla birlik olursak alabiliriz. Bu nedenle tüm halkımızı hastane önlerine Ebru ve Aytaç’ı sahiplenmeye çağırıyoruz. Gelin zorla müdahale işkencesine engel olalım. Gelin Ebru ve Aytaç’ı yaşatalım, onları hastane hücresinden alalım” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamaların ardından Grup Yorum üyeleri, Timtik ve Ünsal için “Bir Mevsim” şarkısını seslendirdi. Program bitiminde hastane önünde nöbet tutan kişilere polis saldırdı. Polis saldırısında çok sayıda eylemci gözaltına alındı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir