Almanya’da anti militaristlerden silah fabrikasında blokaj eylemi

kategori:

Almanya’nın önemli silah şirketlerinden biri olan Krauss-Maffei Wegmann’ın (KMW) yer aldığı Kassel kenti, savaş karşıtlarının iki önemli eylemine ev sahipliği yaptı.

Krauss-Maffei Wegmann (KMW) şirketi önünde blokajla, kent merkezinde de yürüyüşle silah üretimi ve ihracatı protesto edildi. Almanya’nın tank benzeri ağır silahlar üreten silah fabrikalarından biri olan Rheinmetall’e karşı oluşturulan “Rheinmetall’i silahsızlandırma” itifakının gerçekleştirdiği eyleme korona koşullarına rağmen yüzlerce kişi katıldı.

Kızıl Bayrak’ta yer alan haber göre “Rheinmetall’i silahsızlandırma” ittifakının sözcüsü jungeWelt‘e verdiği röportajda, kent merkezinde yapılan protesto eylemine yüzlerce insanın katıldığını, fabrika kapılarının bloke edilmesi eyleminde ise 500 kişinin yer aldığını söyledi. Sözcü, blokaj eylemleriyle vardiya değişimini sabote ederek üretimi kesintiye uğratmayı amaçladıklarını söyledi.

Anti militaristler silah üretimi ve silah ihracatına son verilmesi yönünde çağrı yaparak barış için mücadelelerine devam edeceklerini duyurdular.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir