Yunanistan’da anti faşist müzisyen Pavlos Fyssas’ın katledilmesinin yıl dönümünde eylemler

kategori:

Yunanistan’da 18 Eylül 2013’te faşist Altın Şafak partisinin bir destekçisi tarafından bıçaklanarak katledilen 34 yaşındaki anti faşist müzisyen Pavlos Fyssas’ın ölümünün yıl dönümünde eylemler gerçekleştirildi. Yunanistan’ın bir çok yerinde binlerce kişi, Fyssas’ın öldürülmesini lanetlemek için sokağa çıktı.

Cinayetin gerçekleştiği Atina’dan 12 km uzaklıkta bulunan Pire kentindeki yürüyüşe yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı belirtildi. Yürüyüşe Fyssas’ın ailesi de katıldı. Cinayet Selanik kentinde de lanetlendi.

Fyssas’ın öldürülmesinin ardından Altın Şafak hakkında açılan davanın karar duruşması ise 7 Ekim’de görülecek. Fyssas’ın ailesi tarafından yapılan açıklamada, mahkemenin kararının “Pavlos ve Nazi şiddetinden zarar gören herkesin anısına” asgari bir adalet sağlamasının beklendiği belirtildi. Aile, 7 Ekim’de halkı bir kez daha sokağa çıkmaya çağırdı.

Altın Şafak hakkında açılan dava 5 yıldan uzun bir süredir devam ediyordu. Davada, merkezi yönetim de dahil olmak üzere Altın Şafak’ın bazı üyeleri cinayet, cinayete teşebbüs, yasadışı silah bulundurma, ırkçı şiddet, kara para aklama ve suç örgütü işletmekle suçlanıyor. (Kaynak: Evrensel)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir