“Göçmenlerin Ulusötesi Mücadele Günü” nedeniyle Kadıköy’de eylem gerçekleştirildi

kategori:

Dünya “Göçmenlerin Ulusötesi Mücadele Günü” dolayısıyla İstanbul’da, Kadıköy Süreyya Operası önünde eylem gerçekleştirildi.

Birlikte Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi’nin çağrısıyla bir araya gelen ve aralarında çeşitli kurum temsilcilerinin olduğu yaklaşık 70 kişi “Sınırsız, Sınıfsız, Sürgünsüz ve Sömürüsüz bir dünya” pankartı açtı. Eylemde “Irkçılık öldürür dayanışma yasatır”, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atıldı.

Grup adına yapılan basın açıklamasında Dünyanın dört bir yanında bugün yüz binlerce kişinin sokaklara çıkarak mültecilerin ve göçmenlerin karşı karşıya kaldığı sömürü, ayrımcılık, ırkçılık ve şiddete karşı, “Sınırsız, Sınıfsız, Sürgünsüz, Sömürüsüz bir Dünya” talebini haykırdığı ifade edildi. Açıklamada “Biz de İstanbul’dan bu sese destek olmak ve taleplerimizi birlikte yükseltmek için bir araya geldik. Bu Ulusötesi Eylem Günü, Türkiye’de de mültecilere ve göçmenlere yönelik ırkçı saldırıların ve baskıların giderek arttığı bir döneme denk geliyor. Neredeyse her gün göçmenlerin ve mültecilerin ölüm haberlerine tanıklık ediyoruz” denildi.

Yaklaşık 7 ay önce hükümetin sınırların açıldığı yalan haberiyle Pazarkule sınır kapısına yığılan binlerce göçmenin Türk ve Yunan polisi arasında sıkışarak sınırı aşmaya çalıştığı hatırlatılan açıklamada “Bu trajedilerin son bulması için Türkiye ve AB arasındaki Geri Kabul Anlaşması derhal sonlandırılmalı ve hem Türkiye hükümeti hem de Avrupa ülkeleri mültecilerin iltica hakkını koşulsuz biçimde tanımalıdır” ifadeleri kullanıldı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir