Diyarbakır’da STK temsilcileri ve avukatlara yönelik polis baskınları

kategori:

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) soruşturması kapsamında sabah saatlerinde, aralarında sendika ve oda temsilcileri ile avukatın da yer aldığı çok sayıda kişinin evine polislerce baskın düzenlendi. Evlerde yapılan aramalarda bilgisayar, kitap ve birçok dijital materyale el konuldu.

DTK soruşturması kapsamında 101 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği, 108’i Diyarbakır, 2’si İzmir, 1’i Adıyaman, ve 2’si İstanbul olmak üzere toplam 113 adrese operasyon yapıldığı açıklandı.

Baskınlarda aralarında Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Eş Başkanı Bünyamin Şeker’in de bulunduğu çok sayıda avukat ile demokratik kitle örgütü temsilcisi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Polis baskınlarında şu ana kadar 17 avukatın gözaltına alındığı, gözaltına alınanlar arasında İHD Bülent Temel, TUHAD-FED yöneticisi Diyar Dilek Özer, TTB eski Merkez Konseyi Üyesi Şehmus Gökalp, HDP Diyarbakır il eski yöneticisi İlhami Yürek, ihraç edilen SES üyesi Ümit Çetiner’in de olduğu çok sayıda kişinin bulunduğu öğrenildi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir