Leyla Güven’in tutuklanması bir çok kentte protesto edildi: İstanbul’daki eyleme polis saldırdı

kategori:

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) eşbaşkanı Leyla Güven’in tutuklanması nedeniyle birçok kentte eylem düzenlendi.

İstanbul’da Aksaray Metro İstasyonu önünde düzenlenmek istenen eylem öncesinde meydan polisler tarafından ablukaya alındı. Ablukaya rağmen yüzlerce kişi meydanda toplanırken, açıklamanın Fatih Kaymakamlığı tarafından yasaklandığını belirten polisler, eyleme izin verilmeyeceğini söyledi.

HDP’lilerin eylem yapma ısrarı sonrası, bir süre devam eden tartışmaların ardından polis eylemcilere saldırdı. HDP’li milletvekillerinin de aralarında olduğu eylemciler edildi, çok sayıda kişi gözaltına alınduı. Polis engelli olan HDP milletvekili Musa Piroğlu’yu da tekerlekli sandalyesinden itti ve darp etti.

Diyarbakır ise HDP’liler Koşuyolu Parkı’nda eylem gerçekleştirdi. Burada okunan basın açıklamasında “Biz HDP olarak nasıl ki bugüne dek zulmün karşısında boyun eğmedik, bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz. Ne yaparsanız yapın. Dışarıda ve cezaevlerinde siyasetimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Siyasetimiz ile sizi tarihten sileceğiz. Leyla Güven ve tutuklu siyasetçilerimiz, bizim ve halkların onurudurlar. HDP olarak her zaman onların destekçisi ve yollarının takipçisi olacağız” ifadeleri kullanıldı.

Leyla Güven’in tutuklanması Adana ve Hatay İskenderun’da da protesto edildi.

Yargılandığı dava kapsamında hakkında 22 yıl 3 ay hapis cezası verilen ve bununla birlikte tutuklama kararı çıkartılan DTK eşbaşkanı Leyla Güven, dün gece saatlerinde gözaltına alınmıştı. Sabah saatlerinde adliyeye çıkarılan Güven, kararın yüzüne okunmasının ardından Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’ne götürülmüştü.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir