Hindistan’da tarımsal üretimi ticarileştiren ve destekleri kaldıran yasalara karşı büyük çiftçi mitingi

kategori:

Hindistan’da tarımsal üretimi ticarileştiren ve destekleri kaldıran üç yasaya karşı çiftçilerin eylemleri sürüyor.

Dün (21 Şubat) Punjab Eyaleti’nde yer alan Barnala şehrinde yasaları protesto etmek için düzenlenen mitinge yaklaşık 200 bin çiftçi katıldı. Hindistan’da çiftçileriin eylemleri üçüncü ayına yaklaşırken Pazar günü gerçekleşen miting bugüne kadarki en büyük gösterilerden biri oldu.

Yeni Delhi çevresinde kurdukları kamplarda bekleyişlerini sürdüren çiftçiler ve hükümet arasında devam eden görüşmelerden bugüne kadar bir sonuç elde edilemedi. Geçtiğimiz Eylül ayında yasaları yürürlüğe sokan Narendra Modi hükümeti yasaları ertelemeyi teklif etmiş ancak çiftçiler yasalar tamamen iptal edilene kadar eylemlerini devam ettireceklerini söyleyerek bu teklifi reddetmişlerdi.

Çiftçilerin eylemleri 26 Kasım’da gerçekleşen ve ülke çapında 250 milyon işçi ve çiftçinin katıldığı genel grevle birlikte başlamıştı. 26 Ocak’ta Yeni Delhi’de onbinlerce çiftçi tarafından tarım yasasına karşı büyük bir Traktör Yürüyüşü düzenmiş, 6 Şubat’ta da Hindistan genelinde 15 bölgedeki 33 kara yolu çiftçiler tarafından bloke edilmişti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir