Arjantin’de Rodrigo Curaqueo isimli gencin gözaltındayken polis tarafından öldürülemesi sonrasında eylemler patlak verdi

kategori:

Arjantin’in Santa Cruz eyaletindeki Caleta Olivia kasabasında Rodrigo Curaqueo isimli 19 yaşındaki gencin 7 Nisan sabahı gözaltına alınmasının ardından yaşamını yitirmesi sonrasında eylemler patlak verdi.

Yapılan resmi açıklamada intihar ettiği söylensede, ailesi ve arkadaşları, vücudunda darp izleri bulunan Curaqueo’nun işkence sonucunda yaşamını yitirdiğini belirtiliyor. Gencin ailesi Perşembe günü, ölümün zamanını ve nedenlerini belirlemek için otopsi talebinde bulundu. Ancak sürekli engellemelerle karşılaşan aileye yapılan test sonucu, Covid-19 pozitif çıktığı için otopsinin yapılamayacağı söylendi. Ancak aile cenazenin gönderilmesine kabul etmedi ve otopsi talebinde ısrar etti.

Dün (9 Nisan) sabah ise Rodrigo’nun ailesi, polisin izinsiz olarak cenazeyi hastane morgundan kaçırdığını ve nereye nakledildiğinin kendilerine bildirmediğini açıkladı.

Akşam 9 civarı ise, aralarında Curaqueo’nun akraba, arkadaş ve komşularının bulunduğu yüzlerce kişi polis karakolunda işkenceyle öldürülen 19 yaşındaki genç için adalet talep etmek için Beşinci Bölüm’de bir araya geldi. Polisin plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla saldırısı sonrası polis ve eylemciler arasında başlayan çatışma dört saatten fazla devam etti. Eylemciler taş ve molotof kokteylleriyle Curaqueo’nun öldürüldüğü polis karakolunu da hedef aldı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir