Fransa’da sokağın ateşi seçimlerden sonra da sönmüyor

kategori:

Seçim sistemine ve Pazar günü gerçekleşen ikinci tur oylamada Cumhurbaşkanı seçilen Macron’un neoliberal politikalarına karşı Paris başta olmak üzere Fransa’nın pek çok şehrinde haftalardır süren eylemler Pazar ve Pazartesi de devam etti.

Seçim gecesi Paris’in Menilmontant bölgesinde seçim sistemini protesto eden 130’dan fazla kişi gözaltına alındı. Nantes, Poitiers, Strassbourg ve diğer şehirlerde de seçim sistemine karşı protesto gösterileri düzenlendi. Pazar günü Strassbourg’da gerçekleşen eyleme faşistler tarafından saldırıldı. Nantes’te de 15 kadar faşist 2 protestocuya saldırarak ağır biçimde yaraladı. Protesto gösterileri Pazartesi günü de devam etti. 1500’den fazla kişinin katıldığı ve Macron’un neo-liberal politikalarının protesto edildiği Pazartesi günkü gösterilere Polis tarafından saldırıldı.

Öte yandan Paris’in güney banliyölerinden Massy’de, Curtis isimli 17 yaşındaki bir gencin polis tafafından kovalanırken bir otobüsün altında kalarak hayatını kaybetmesinin ardından başlayan gösteriler de devam ediyor. Üç gecedir Massy’de devam eden gösterilerde polisle eylemciler arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı bildiriliyor.

Yeryüzü Postası


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir