HDP’nin ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne polis ablukası

kategori:

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 25 Temmuz’da Diyarbakır, Ekin Ceren Parkı’nda başlattığı ve bugün sekizinci gününe giren ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ İstanbul’da devam etti. Eylem, Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda HDP Meclis grup toplantısı ile başladı.
Yoğurtçu Parkı’ndaki eyleme yönelik polis sabah erken saatlerden itibaren, parkın etrafını Toma ve Akrep tipi araçlarla çevirdi.

Grup toplantısı için toplandılar

Saat 11.00 itibariyle HDP’nin Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde gerçekleştireceği Meclis Grup toplantısına katılmak için insanlar parkın etrafında toplanmaya başladı. Polis parka girişe izin vermedi.

HDP’li vekillerin Kadıköy ilçe binasından yürüyerek geleceğinin duyuruldu. bunun üzerine park etrafında bekleyenler vekillerle yürümek için alandan ayrıldı.

Yürüyüş yapıldı

HDP’nin Kadıköy Halitağa caddesinde bulunan ilçe binasından çıkan vekiller, 11:50’de Yoğurtçu parkına yürüyüşe başladı.

Yürüyüşe HDP’li milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Garo Paylan, Hüda Kaya, Ayşe Acar Başaran, Mithat Sancar, Serpil Kemalbay ve Nadir Yıldırım katıldı.
Yürüyüşe yol kenarında bulunan insanlar da alkışlarla destek verdi.
Parka girişe izin verilmedi
Halitağa caddesinden çıkıp Süleymanpaşa sokağı üzerinden Yoğurtçu parkına yürüyen vekillerin yolu polis tarafından Hasırcıbaşı caddesinde kesildi. Mithat Sancar ve Filiz Kerestecioğlu polis yetkilileriyle yolun açılması için konuştu anacak barikat kaldırılmadı.

Yürüyüşün barikatla kesildiği noktada İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder bir konuşma yaptı.
Konuşmanın ardından vekillerin, HDP ilçe yöneticilerinin ve gazetecilerin parka girişine izin verildi. (Kaynak: T24)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir