Bursa’da fabrikada iş katliamı: 7 kişi yaşamını yitirdi

kategori:

Bursa’nın merkez Gürsu İlçesi Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tekstil fabrikasının boyahane bölümünde buhar kazanında gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada, aralarında fabrika sahibi Şükrü Demir’in oğlu Yavuz Demir’in de bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi ise yaralandı. Fabrika binasının enkaz yığınına dönüştüğü iş katliamı nedeniyle çevredeki çok sayıdaki işyeri ve araçta da hasar oluştu.

Bugün saat 10.49’da, merkez Gürsu İlçesi Organize Sanayi Bölgesi’nde Şükrü Demir’e ait Gökkuşağı Tekstil Fabrikası’nın boyahane bölümünde, 9 işçinin çalıştığı sırada, büyük bir gürültüyle patlama meydana geldi. Patlama sonucu fabrika binasında göçük meydana geldi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri kısa sürede olay yerine ulaşırken, haber verilmesi sonucu 112 Acil Servisi’ne ait ambulanslar, AFGAD, AKUT ve NAK ekipleri de bölgeye ulaştı. Patlama sonrası enkaz altından 4 işçinin cansız bedeni çıkartılırken, hastaneye sevk edilen ve aralarında durumu ağır olanların da bulunduğu yaralılardan 3’ü de yolda yaşamını yitirdi. 

Bursa Valisi İzzettin Küçük patlamanın buhar kazanında yüksek basınç sonucu gaz sıkışmasından meydana geldiğinin tahmin edildiğini söyledi.Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada 6’sı işçi 7 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Ölenlerden birinin ise işyeri sahibi Şükrü Demir’in oğlu Yavuz Demir olduğu öğrenildi.
İş cinayetinde hayatını kaybeden 5 kişinin isimleri belirlendi. Buhar kazanının patlaması ve ardından meydana gelen göçük nedeniyle Yavuz Demir, İbrahim Can, Yasir Saraç ile Suriyeli göçmen işçiler Ebu Hüseyin ve Muhammed Hassif’in yaşamlarını yitirdikleri bildirildi. Suriyeli Ebu Hüseyn ve Muhammed Hassif’in sigortasız ve günlük ücretle çalıştırıldığı ortaya çıktı.
Yeryüzü Postası


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir