Manuş Baba’ya 3. Havalimanı’ndaki konserini iptal et çağrısı

kategori:

Manuş Baba adıyla bilinen müzisyen Mustafa Özkan’a devam eden 3. Havalimanı yerleşkesinde düzenlenen Teknofest isimli etkinlik kapsamında gerçekleştireceği konseri iptal etmesi çağrısı yapıldı. 3. Havalimanı açılışının, planlanan 29 Ekim tarihine yetişmesi için üretim baskısının arttığı, bunun sonucu olarak son dönemde çalışma şartlarının daha da kötüleştiği ve iş cinayetleri arttığı ifade ediliyor. 14 Eylül’de ise yaşanan servis kazasında 4 işçimin yaşamını yitirmesi sonrası yüzlerce havaalanı işçisi eylem gerçekleştirmiş, çalışmayı durdurarak, servis giriş ve çıkışlarını engellemişti. İş cinayetleriyle sık sık gündeme gelen 3. Havalimanı ayrıca bölgede ağır ekolojik tahribata neden olduğu için de yoğun olarak eleştiriliyor.

Sosyal medyada Manuş Baba’ya 20-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenen festival kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan konseri iptal etme çağrısı yapıldı.

3. Havalimanı inşaatı işçileri çalışma koşullarının düzeltilmesi ve iş cinayetlerinin son bulması talebiyle 14 Eylül’de eylem gerçekleştirmiş, ertesi sabah saat 04.00 sularında jandarma ve polis baskınıyla yaklaşık 600 işçi gözaltına alınmıştı. Savcılık kararı olmadan gözaltına alındıkları ortaya çıkan ve büyük bir bölümü hala gözaltında olan işçilere karakollarda şiddet uygulandığı açıklanmıştı.

3. Havalimanı işçilerine jandarma ve polis baskını, çok sayıda işçi gözaltına alındı

3. Havalimanı işçileri fiili greve çıktı


Yorumlar

“Manuş Baba’ya 3. Havalimanı’ndaki konserini iptal et çağrısı” için bir yanıt

  1. […] Manuş Baba’ya 3. Havalimanı’ndaki konserini iptal et çağrısı […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir