Gözaltındaki inşaat işçilerinden 43’ü bugün adliyeye çıkartılıyor

kategori:

Yapımı devam eden 3. Havalimanı’nda çalışma koşullarının düzeltilmesi ve iş cinayetlerinin son bulması için eylem yapan ve koğuşlarına 15 Eylül sabahı düzenlenen şafak baskını sonucu yüzlerce işçi gözaltına alınan işçilerden 43’ü bugün saat 13:00’te Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne getirilecek.

İnşaat-iş tarafından yapılan açıklamada “Şantiyedeki jandarma barikatlarını geçerek içeriye girmeye çalışırken darbedilerek gözaltına alınan iki yöneticimiz Yunus Özgür ve Deniz Gider ile TİP üyesi Yusuf Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 43 işçi arkadaşımız bugün saat 13:00’te Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne getirilecekler. Operasyon sırasında sendikacı olarak bulundukları işçi koğuşlarından gözaltına alınan sendika basın sözcümüz Uğur Karadaş ve sendika temsilcilerimizden Özkan Özkanlı’nın ne zaman Adliye’ye çıkarılacağı konusundaysa henüz bir bilgi yok.” ifadelerine yer verildi.

1240: Gaziosmanpaşa Adliyesi girişimde ve içinde yoğun polis ablukası var.

12.50: Adliye girişinde İnşaat-İş sendikasından Yunus Özgür ve Deniz Gider jandarma tarafından darp edildi.

16.00: Bugün öğle saatlerinde Gaziosmanpaşa Adliyesine getirilen 43 işçiden 15’i adli kontrol 28 işçi ise tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

18.45: 15’i adli kontrol 28’i ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedilen 3. Havalimanı işçilerinin mahkeme sorguları başladı.

19 Eylül 08.00: Sorguları biten 3. Havalimanı işçilerinden 24’ünün tutuklanmasına karar verildi. 19 işçi ile ilgili olarak ise adli kontrol kararı verildi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir