Haiti’de protestolar sürüyor: Bugüne kadar en az 42 kişi katledildi

kategori:

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR), Eylül ayı ortasından bu yana Haiti’yi felç eden protestolar sırasında 42 kişinin öldüğünü ve 86 kişinin yaralandığını bildirdi.

OHCHR, “Büyük çoğunluk ateşli silah yaralanmasına maruz kaldı. Raporlar, 19 kişinin ölümünden güvenlik güçlerinin sorumlu olduğunu, geri kalanının ise silahlı kişiler veya bilinmeyen failler tarafından öldürüldüğünü gösteriyor.” açıklaması yaptı.

Haiti’de, ilk kitlesel protesto gösterileri 16 ay önce, başta ekmek olmak üzere gıda fiyatlarındaki artışlardan ve devlet ve hükümette açığa çıkan yolsuzluklara karşı başlamıştı.

Bu hoşnutsuzluk nedenlerine son dönemde Cumhurbaşkanı Jovenel Moise’ye duyulan tepki ve Eylül ayının ortasından bu yana yaşanan yakıt sıkıntısı eklendi.

Çarşamba günü, doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık çalışanları, yetersiz sağlık hizmetlerine karşı ve Cumhurbaşkanı Moise’nin istifası için yürüdüler. Sağlık emekçileri ayrıca, daha iyi çalışma koşulları ve maaş artışı talep ettiler. (Yaşanacak Dünya)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir