Meksika’da bir inşaat işçisinin polis tarafından öldürülmesi sonrası eylemler patlak verdi

kategori:

Meksika’da bir inşaat işçisinin polis tarafından dövülerek öldürülmesi sonrası dün binlerce kişi sokağa çıktı. 

Sosyal medyada yayımlanan görüntülerde López polisler tarafından dövülerek polis aracına bindirilirken çevredekiler gözaltına alınmasına ve darp edilmesine itiraz ediyor ve “Onu öldüremezsiniz. Bu görüntüleri internetten yayınlayacağız. Yemek yemek üzere olduğu için maskesini çıkarmıştı” diyor.

Mayıs ayı sonunda çekildiği belirtilen görüntülerin yayınlanmasından sonra yaşamını yitiren 30 yaşındaki Lopez’in ayağında bir kurşun yarası olduğu ve ölüm nedeninin başına aldığı darbeler olduğu açıklandı.

12 binden fazla insanın Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği Meksika’da Giovanni Lopez’in yaşamını yitirdiğinin açıklanmasının ardından, ülkenin en büyük ikinci kenti olan Jalisco  eyaletinin başkenti Guadalajara’da eylemler patlak verdi.  Giovanni için adalet (Justicia Para Giovanni) sloganıyla başlayan eylemlerde çok sayıda bina ve araç kundaklanırken polis ile göstericiler arasında çatışma yaşandı.

Eylemler sonrası Jalisco Valisi Enrique Alfaro videolu bir mesaj yayınlayarak, “Adam maske takmadığı için gözaltına alınmadı” derken konuyla ilgili başka bir açıklama yapmaması da Meksika kamuoyunda soru işaretlerini gidermeye yeterli olmadı. Alfaro, yaşananlarla ilgili bir soruşturma başlatılacağını da açıkladı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir